Andaluzija

Andaluzija, Španija

već od 855€

Opis destinacije

Andaluzija je druga po veličini španska pokrajina koja se nalazi na jugu zemlje. Vladavina Mavara od 8. do 15. veka je ostavila pečat na kulturu i arhitekturu ove regije, a to je naročito vidljivo na građevinama poput tvrđave Alkazar u Sevilji, džamije Meskita u Kordobi ili palate Alhambra u Granadi. Često opevana u operama i opisivana u literaturi 19. veka, Andaluzija predstavlja esenciju Španije. Iako možda suncem okupani pejzaži, stanovnici koji uživaju u siestama i fiestama, gitaristi i toreadori mogu zvučati stereotipno kao opis ove regije, ali istina je da je Andaluzija, uprkos modernizaciji, sačuvala svoju autentičnost i atmosferu koja zavodi i očarava ljude širom sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Andaluzija
Sevilja - Kordoba -Toremolinos - Malaga
DOŽIVITE i ... Kadiz, Heres de la Fronteru, Rondu, Marbelju, Granadu

Termin putovanja27 april - 4 maj
FIRST MINUTE AKCIJA do 28.02.855€
CENA930€

ARANŽMAN OBUHVATA : 
- povratna karta Budimpešta – Malaga - Budimpešta (kofer od 20 kg) ∙ aerodromske takse 
- povratne transfere od/do aerodroma Malagi 
- transferi do/od aerodroma u Budimpešti do N.Sada, Beograda,  Kragujevca 
- obilazak turističkim autobusom prema programu 
- 3 noćenja sa doručkom u Sevilji 3* 
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu u Teremolinosu 3+*  
- usluge vodiča i troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- takse za sve hotele oko €, plaćaju se na recepciji hotela 
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje- preporuka agencije  je da putnik bude osiguran 
- fakultativne programe i ulaznice 
- ostale nepomenute usluge.

FAKULTATIVNO: 
Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika 
Obavezna je prijava za fakultativne izlete za koje se karte i grupne rezervacije rade pre putovanja (Alhambra, potrebna kopija pasosa) 
KADIZ & HEREZ DE LA FRONTERA (autobus, vodič) .................. 40 € 
GRANADA & ALHAMBRA (autobus, vodič, obilazak palate, vodič i ulaznica za Nasrid palatu- broj karata ograničen!!!) ……… 100 € 
RONDA & MARBELJA celodnevni izlet (autobus, vodič)..........…… 40 € 
MALAGA (autobus, vodič) …………. 20 € DOPLATE:  

JEDNOKREVETNA SOBA ............... 190 € 
Toremolinos - Apartmani Bajondilo 4*- https://www.bajondillo.com/en/ 
Apartmani Bajondillo se nalaze pored plaže u Toremolinosu. Kompleks nudi bazen na otvorenom, besplatan WiFi i nudi veliki broj sadržaja koji gostima omogućavaju ugodan boravak. Svaka soba ima terasu, pojedina imaju pogled ka moru.
Hotel u Sevilji je sa 3*. Tačan naziv hotela 10 dana pred put.
1. dan KRAGUJEVAC – BEOGRAD - BUDIMPEŠTA - MALAGA - SEVILJA 
Transfer iz Kragujevca u 02:30h, Beograda u 04:15h, Novog Sada 05:15. Dolazak na aerodrom u Budimpešti oko 14:00.  Čekiranje i let za Malagu. Dolazak oko 20,00. Posle formalnosti na aerodromu putovanje do srca Andaluzije, Sevilje.  Smeštaj u hotel. Noćenje. 

2. dan SEVILJA  
Doručak. Turistički obilazak grada u pratnji vodiča: Katedrala Sevilje, tornjom Giralda, Alkazar, Jevrejska četvrt, Park  Marija Lujza trg Plaza de Espanja. Ovaj raznobojan i prelep grad reka Gvadalkivir deli na dve dela. Jedan od lepših  pogleda na Sevilju je plovibom brodom po ovoj reci (fakultativno). Slobodno vreme za obilazak muzeja prema sferi  interesovanja: muzej lepih umetnosti, muzej flamenka, muzej borbe bikova i muzej arheologije...Uveče odlazak na  flamenko (fakultativno). Sevilja je postojbina flamenka, muzike i plesa koja izražava: radost i ljubav, patnju i bol, sreću i  nadu… Noćenje. 

3.dan SEVILJA - (KADIZ – HEREZ DE LA FRONTERA) - SEVILJA 
Posle doručka polazak na poludnevni izlet do Kadiza. Obilazak najstarijeg grada u Španiji: Gradska katerdrala Nueva, Trg  Katedrala, Ulica Filip Emanuel, Torre Tavira, Tvrđava San Sebastijan, teatar Falja… Kadiz je krajem XV veka bio glavna  Španska luka, što je omogućilo Kristoforu Kolumbu da krene u svoje ekspedicije ka Americi. Šetnja slikovitim uskim  uličicama... Na putu ka Sevilji pauza u gradiću vinarija, Herezu de la Fronteri. Poseta jednoj od brojnih vinarija  (fakultativno). Popodne slobodno vreme u Sevilji. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan SEVILJA - KORDOBA - TOREMOLINOS  
Doručak. Odlazak za Kordobu. Umetnost, bogata istorija i gastronomija su samo deo što ovaj prelepi, tihi grad može da  ponudi. U gradu je zaostavština tri kulture zasnovane na religiji u proteklim vekovima: hriščanske, jevrejske i islamske.  Kordobu često nazivaju “Grad muzeja“. Turistički obilazak: Arapski mosta na rimskim lukovima preko reke Gvadalkivir,  katedrale La Meskita, poznatije kao „džamija hiljadu stubova“, impresivni Alkazar (rezidencija kraljeva) sa kulama ispod  kojih se spuštaju prelepi vrtovi sa fontanama... Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Teremolinosa. Smeštaj u hotel.  Noćenje. 

5. dan TOREMOLINOS – (MARBELJA – RONDA) - TOREMOLINOS 
Doručak. Celodnevni izlet do Ronde i Marbelje - fakultativno. Ronda simpatično mestašce čija istorija datira još iz  praistorije nalazi se na visini od oko 750m nadmorske visine. Poznato je po praistorijskim crtežima na stenama, Rimskom  mostu koji povezuje usek koji je napravila reka Guadalevin koja protiče kroz mesto. Ronda je privlačila veliki broj  umetnika (Ernest Hemingvej, Orson Vels...i drugi su ovde boravili po nekoliko meseci). U povratku je planirana poseta  Marbelje jednog od najpoznatijeg letovališta na ovom delu obale Sunčane obale. Povratak u Teremolinos. Slobodno  vreme. Noćenje. 

6. dan TOREMOLINOS - (GRANADA) - TOREMOLINOS 
Doručak. Odlazak u Granadu - fakultativno. Obilazak grada i Katedrale. Kažu da: ,,Ko nije video Granadu, nije video ništa.” Granada je poznata po velikom broju muzeja koji imaju bogate umetničke i kulturne sadržaje. Obilazak Alhambre,  “Božanski raj na zemlji“, simbol Andaluzije izgrađen u vreme Avara u IX veku. Pod zaštitom je UNESCO-a. Obilazak vrtova,  Nasrid palate i utvrđenja u pratnji vodiča. Agencija je obezbedila ograničen broj ulaznica. Slobodno vreme. Povratak u  Toremolinas. Noćenje.  

7.dan TOREMOLINOS – (MALAGA) - TOREMOLINOS 
Doručak. Odlazak za Malagu (fakultatvno). Obilazak grada istorije duge više od 2800 god. Malaga je rodni grad čuvenog  slikara Pabla Pikasa. Grad prepun čarolija i kosmopolitizma. Prostire se na lepom malom zalivu na jugu Andaluzije. Videće se utvrđenje Alcazaba i dvorac Gibralfaro, smešten na brdu iznad Alcazabe. Posebna je atrakcija Katedrala, koja nikada  nije potpuno dovršena. Iz tog razloga jedan toranj samo je delimično izgrađen. Zato ovo svetište ima zanimljiv nadimak –  'Jednoruka' katedrala. Za ljubitelje umetnosti mogućnost posete rodnoj kući Pabla Pikasa i muzeju sa delima Pabla  Pikasa... Na šetalište Paseo Martimo kraj mora i brojnih palmi je i centar Pompidu – moderne umetnosti. Povratak u  hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

8.dan TOREMOLINOS – MALAGA – BUDIMPEŠTA - SRBIJA 
Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne šetnje i obilaske Toremolinosa. Transfer do aerodroma u 18:00h.  Čekiranje i let za Budimepštu u 20:35. Sletanje aviona u 23.55h. Direktan let Ryanair-om. 

9.dan BUDIMPEŠTA - SRBIJA 
Transfer za Novi Sad, Beograd i Kragujevac. Dolazak u jutarnjim satima.  

- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmanski-bezgotovinski

- kreditnim karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS

HKG

Organizator putovanja je turistička agencija Holiday, broj licence OTP 250/2021 kategorija A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Holiday. OUP

Video

2023

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Turistička agencija Šajka nastupa u svojstvu posrednika
NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju