Amsterdam

Amsterdam, Holandija

već od 359€

Opis destinacije

Koje su Vam prve asocijacije na Holandiju? Predivne lale ili svetski poznati sirevi? Ili su to, ipak, autentične vetrenjače i klompe? Prestonica Amsterdam, svakako je turistima najatraktivniji grad, a probaćemo i da Vas uverimo u to! Pa da počnemo. Smile U Amsterdamu, prvi utisak, na Vas će ostaviti mnogobrojni živopisni kanali i mostovi. Ova ‘’Venecija severa’’, kako je popularno nazivaju, broji preko 1000 mostova i skoro 200 kanala, od kojih su turistima najprivlačniji Kružni i Prinčev kanal. Grad je veoma živ u proleće, slikoviti parkovi sa šarenim lalama, brojni kafići pored kanala, bezbroj užurbanih biciklistista, obogatiće Vaš doživljaj i na trenutak odvesti u neku bajku. Pored dva glavna trga, Dam-a i Leidseplein-a, najveća frekvencija ljudi je u muzejima. Obilaskom istih, upoznaćete se sa delima poznatih umetnika poput Rembranta, Van Goga, van Ajka i drugih. Ali ne propustite i kuću Anne Frank, muzej Madam Tussauds, muzej sira, naočara i mačaka, ulicu Crvenih fenjera, Rembrantovu kuću, kao i bajkovitu, ploveću cvetnu pijacu, koja,zapravo, nikuda ni ne plovi. Šarene i uske Amsterdamske fasade će Vas šarmirati, jer ova arhitektura je svojstvena Holandiji. A od našeg vodiča saznaćete i zašto su one baš takve. Na našim izletima ćete obići i modernu luku Roterdam, kao i živopisni Hag sa plažom Ševeningen, videti tipične vetrenjače, radionice klompi i probati sir u seocetu Zaanse Schaans, a upotpunićete doživljaj na Severnom moru, u lučkom gradiću Voolendamu. Verujte nam, Amsterdam je čaroban u proleće!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Putovanje Amsterdam Proleće 2023 
Putovanje Amsterdam Autobusom  2023  9 dana / 4 noći Autobusom
Sa fakultativnim obilascima

Termin putovanjaHotelCena aranžmanaPromo cena
21.04.2023 - 29.04.2023IBIS SCHIPHOL AMSTERDAM AIRPORT 3*409€359€
- plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
-Prevoz autobusom turističke klase (tv, audio i video oprema, klima)
-3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama u Amsterdamu, 1 noćenje sa doručkom u Pragu u hotelu 3*, u 1/2 i 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu ( Minhen, Amsterdam i Prag)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vođstvo puta / licencirani vodič tokom celog putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Boravišnu taksu u Pragu 2 eur, u Amsterdamu 2,65eur u 1/2 sobi, 2,10 eur u 1/3 sobi i 4,75 eur u 1/1 sobi po osobi po noćenju
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje – nije obavezno, ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
- Doplata za 1/1-145 eura

FAKULTATIVNE IZLETE:
-Krstarenje Amstelom – 20€
-Velika holandska tura ( Hag + Roterdam + Ševeningen ) – 40€
-Mala holandska tura (Zaanse Schansi Volendam) – 35€
-Krstarenje Vltavom - 15€
Hotel Ibis Styles Almere 3* all.accor.com/hotel/B674/index.en.shtml Hotel se nalazi na 35 min voznje do centra grada. Poseduje 1/2 i 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Olympik Tristar 3* olimpik.cz smešten svega 3,7 km od centra, nalazi u rezidencijalnoj četvrti Praga. Doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe u hotelu Olympik Tristar imaju mini-bar, satelitsku televiziju, sef i kupatilo.
 
1. dan: Beograd 21.04.2023.
Sastanak grupe na Sava centru ( savska strana) u 15:30h. Polazak u 16:00h. Nastavak putovanja i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nemačke, sa usputnim pauzama.

2. dan: Minhen 22.04.2023.
Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Sledi panoramsko i pešačko razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva: Siegestor – Trijumfalna kapija, Hofgarten, Trg Odeon, Karlov trg, Bogorodičina crkva, glavni gradski trg, Marienplac, stara i nova gradska većnica, gradski zvonik i čuveni sat Glokenšpil, pijaca Viktualienmarkt... Slobodno vreme do polaska za Amsterdam, 9h (tehnička pauza). Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet - kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu HB. U večernjim satima polazak za Amsterdam. Noćna vožnja do Holandije sa usputnim pauzama.

3. dan: Amsterdam 23.04.2023.
Dolazak u Amsterdam u prepodnevnim satima. Pešačko razgledanje grada u pratnji vodiča, gde ćete uz zanimljive priče, obići najznačajnije gradske lokacije: Rijks muzej, Leidsplein trg, pijacu cveća Bloemenmarkt, Mun toranj, Rembrantov trg, Dam trg, Kraljevsku palata, Staru crkva, crkvu Svetog Nikole, Red Light Districkt. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.

4. dan: Amsterdam 24.04.2023. MALA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet Mala holandska tura, koji obuhvata obilazak vetrenjača, radionicu klompi, muzej sireva. Odlazak autobusom do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom. Ovde možete videte najlepše primerke vetrenjača u Holandiji, manufakturnu radionicu klompi – koje su tradicionalni holandski proizvod kao i tradicionalnu holandsku fabriku sireva, gde ćemo degustirati najrazličitije ukuse ovog proizvoda. Mogućnost kupovine sireva. Sledi vožnja do ribarskog sela Volendam. Ovo živopisno mesto poznato je po brojnim radionicama klompi, morskim specijalitetima, ukusnoj haringi i prelepoj promenadi. Slobodno vreme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i kupovinu suvenira. Povratak u Amsterdam. Noćenje.

5. dan: Amsterdam 25.04.2023. VELIKA HOLANDSKA TURA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Slobodan dan u Amsterdamu ili odlazak na fakultativni izlet Velika holandska tura, koji obuhvata Hag, Ševeningen, Roterdam. Prvo ćemo obići Ševeningen – najpoznatije kupalište na Severnom moru. Slobodno vreme za šetnju dugačkom peščanom plažom. Nastavak vožnje do Haga, grada koji je sedište kraljevske porodice, treći grad po veličini u Holandiji. Šetnja do zgrade holandskog parlamenta i gradskog središta. Slobodno vreme za obilazak i šoping. Zatim obilazimo Roterdam sa svojom modernom arhitekturom. Roterdam, “grad feniks”, centar je moći i jedna od najvećih luka na svetu. Obilazak grada: luka, Svetski trgovinski centar, Euromast toranj, Kijkskubus. Sledi slobodno vreme. U popodnevnim časovima povratak u Amsterdam. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Amsterdam 26.04.2023. Amsterdam
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme do polaska za Prag. Mogućnost odlaska do poznate fabrike dijamanata Coster Diamonds, uz mogućnost kupovine nakita po fabričkim cenama. Za ljubitelje krstarenja, moguća je i fakultativna vožnja amsterdamskim kanalima gde ćete upoznati Amsterdam iz sasvim drugog ugla. Preporučujemo da posetite jedan od najpoznatijih svetskih muzeja Van Gogh, Rijks muzej ili muzej Ane Frank. U večernjim časovima nasatavak putovanja ka Pragu. Noćna vožnja.

7. dan: Prag 27.04.2023.
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada. Nakon toga kraća šetnja sa vodičem: Vaclavski Trg, stari trg sa astronomskim satom Orloj, Karlov most...Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotel. Noćenje.

8. dan: Prag- Beograd 28.02.2023.
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Mogućnost fakultativnog krstarenja rekom Vltavom, uživanje u zvucima Smetanine „Vltave” i razgledanje mističnog Praga iz ovog ugla. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima.

9.dan: Beograd 29.04.2023. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate
- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina
- Odloženo plaćanje : 50% prilikom rezervacije, ostatak na 2 mesečne rate čekovima građana.

ETA

Organizator putovanja je turistička agencija Eta Turs, broj licence OTP 33/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Eta Turs.

2023

Turska

Idealan odmor za celu porodicu

Turistička agencija Šajka nastupa u svojstvu posrednika
NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju